Search This Blog

Follow Me On Instagram

Facebook Badge

7/14/13

Garam Buluh: Perbezaan dengan buluh biasa




Garam Buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai sumber. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea. Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas, dan dibakar dengan pokok pine sehingga buluh dibakar menjadi serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk. Garam buluh telah menyingkirkan bahan berbahaya terhadap badan (misalnya logam berat dan bahan kimia) dalam proses pembuatannya, pada masa yang sama meningkatkan nilai nutrisinya. Kebanyakan garam melalui pemprosesan kimia, kandungan natrium adalah lebih tinggi, justeru itu, pengambilan masa panjang akan memudaratkan kesihatan.

KEBAIKAN GARAM BULUH
* Garam Buluh = alkali VS. garam biasa = berasid

* Garam Buluh mempunyai 80 jenis mineral yang diperlukan oleh badan manusia (mengikut Laporan Makmal)* Garam Buluh tinggi dengan kandungan Magnesium (dan Magnesium sangat bagus untuk badan)
* Garam buluh mengandungi anti-oksida dan membantu proses menyingkirkan toksin dalam badan.




PM me through MY FACEBOOK for ordering

or WHATSAPP ME 0133032062


No comments:

Post a Comment